Palvelut

Hoidamme koirien, kissojen, kanien ja pienten jyrsijöiden sairauksia sekä huolehdimme perusterveydenhuollosta ja Kennelliiton virallisista tutkimuksista. Kissojen erityistarpeet on pyritty huomioimaan uusissa tiloissamme. Eläintenhoitajat tekevät kynsien leikkuuta ilman ajanvarausta.

Perustason eläinlääkinnän lisäksi meillä on erikoisosaamista sisätauteihin, kissojen sairauksiin, laajoihin vatsaontelon ultraäänitutkimuksiin, kirurgiaan, hammashoitoihin sekä akupunktioon. Teemme myös Kennelliiton virallisia tutkimuksia.

Klinikkamme palvelee myös, kun on aika luopua lemmikistä. Jos lemmikin hautaaminen ei ole mahdollista, järjestämme lemmikin tuhkauksen Eläintuhkaamo Komerin Karvatassut kautta. Halutessanne lemmikin tuhkan saa takaisin uurnassa (yksilötuhkaus).


Akupunktio

Akupunktio on ikivanha kiinalainen hoitomuoto. Länsimaissa sitä on alettu käyttää 1970-luvulta lähtien; Suomessa Kela korvaa lääkärien antaman akupunktiohoidon ihmisille. Akupunktiota voi käyttää mm. koirien ja kissojen tuki- ja liikuntaelinten sairauksien, neurologisten ongelmien sekä immunologisten ongelmien hoidossa. Lemmikkien vakuutukset korvaavat myös pääsääntöisesti eläinlääkärin antaman akupunktiohoidon.

Akupunktiohoidossa potilaaseen laitetaan 2-20 ohutta neulaa. Suurin osa koirista ja kissoista ei reagoi niiden laittamiseen mitenkään. Neuloja pidetään paikoillaan 20-40 minuuttia. Akupunktiota annetaan tapauskohtaisesti 3-5 kertaa 5-7 pv:n välein. Potilaan hoitovasteen mukaan määritetään jatkohoito. Akupunktiota ei voida käyttää, jos potilaalla on kortisonilääkitys tai pahanlaatuisia kasvaimia.

Valikoiduille kroonisesta kivusta kärsiville yksilöille, jotka hyötyvät akupunktiosta, voidaan asettaa akupunktiopisteisiin kultahiput. Tällöin vaikutus kestää vuosia.

Klinikallamme akupunktiota antaa eläinlääkäri Iris Rastas.


Laserterapia

Kaarinan Eläinlääkäriasemalla käytetään IV-luokan terapialaseria (K-Laser).
Laserterapiassa käytetään 650-1100 nm aallonpituuksia, jotka ovat punaista tai lähellä punaista olevaa valoa. Näillä aallonpituuksilla on biofysiologisia, terapeuttisia vaikutuksia. Laser nopeuttaa vaurioituneen kudoksen ja tulehdusten paranemista lisäämällä verenkiertoa, nopeuttamalla aineenvaihduntaa ja vähentämällä turvotusta.
Laser lievittää myös kipua.

Laseria käytetään mm. seuraavien tilojen hoidossa:

  • Pehmytkudosvauriot: ruhjeet, jännevammat, lihasrevähtymät, turvotukset

  • Leikkaushaavojen, palovammojen ja arpien hoito

  • Erilaisten tulehdusten lievitys esim. krooniset korvatulehdukset, anaalirauhasten tulehdukset, huonosti paranevat ihottumat

  • Nivelrikko, nivelkipu

  • Selkäkipu

Hoitoja annetaa useita kertoja riippuen vaivan laadusta ja ne kestävät noin 5-15 minuuttia kerrallaan. Hoitoja annetaan yleensä muutaman päivän välein noin 3-8 kertaa.

Laitevalmistajan sivut (englanniksi)


Hammashoito

Palveluihimme kuuluvat hammaskiven poisto, hampaiston röntgenkuvaukset sekä maitohampaiden että pysyvien hampaiden poistot. Käytämme hammastoimenpiteissämme hammasröntgenlaitteistoa ja porayksikköä. Lisäksi käytössämme on uusimmat anestesialaitteet. Ennen rauhoitusta eläimen tulee olla vähintään 8 tuntia syömättä (vettä vapaasti).

Klinikallamme perushammashoitoa tekevät kaikki eläinlääkärimme. Laajempia hammastoimenpiteitä kuten röntgenkuvauksia ja kirurgisia poistoja porayksiköllä tekevät eläinlääkäreistämme Milla Männistö, Iris Rastas ja Mimma Aromaa.


Laboratorio

Klinikallamme on oma laboratorio, jossa on mahdollista suorittaa yleisimpiä veri- ja virtsanäytetutkimuksia sekä tutkia mm. iho- ja korvanäytteitä. Tarvittaessa näytteitä lähetetään joko koti- tai ulkomaisiin laboratorioihin.

Verinäytteet
Ennen verinäytteen ottoa tulisi eläimen olla syömättä vähintään 12 tuntia. Vettä saa antaa vapaasti. Jos kyseessä on jonkin sairauden tai lääkinnän kontrolli, varmista klinikalta paras aika näytteen ottoon.

Virtsanäytteet
Varmista aikaa varatessasi onko lemmikkisi hyvä pitää virtsaamatta ennen käyntiä vai onko virtsanäyte hyvä ottaa etukäteen.

Virtsanäyte olisi hyvä ottaa keskivirtsasta, jos mahdollista. Näyte otetaan mahdollisimman puhtaaseen astiaan esim. lasi- tai muovipurkki. Näyte tulisi mielellään tutkia heti sen ottamisen jälkeen. Tämä koskee erityisesti virtsakiteitä. Virtsakiteitä tutkittaessa näytteen olla korkeintaan 2 tuntia vanha klinikalle tullessa. Näytteen voi ottaa myös klinikalla pihalla (voitte hakea sisältä astian näytteen ottoa varten).

Korvanäytteet
Korvia tutkittaessa olisi hyvä, ettei niitä ole puhdistettu ainakaan kahteen päivään ennen näytteen ottoa.

Ulostenäytteet
Tavallisimpiin ulosteesta tehtäviin tutkimuksiin tarvitaan pieni määrä (teelusikallinen) ulostetta kolmelta perättäiseltä päivältä. Näytteet saa laittaa samaan astiaan. Näytettä säilytetään jääkaapissa.

Ihonäytteet
Ihoa ei kannata pestä/puhdistaa ennen näytteen ottoa.


Röntgenkuvaus

Klinikallamme suoritetaan röntgenkuvauksia päivittäin. Yksittäiset röntgensäteilylle altistumiset ovat ihmiselle käytännössä vaarattomia, mutta jatkuvan altistumisen ehkäisemiseksi henkilökuntamme ei osallistu kuvauksessa eläinten kiinnipitämiseen.

Jos lemmikillenne suoritetaan röntgentutkimus, on mukana oltava 1-2 henkilöä pitämässä eläintä paikallaan kuvauksen aikana. Mikäli eläin on liian levoton tai ette halua osallistua kuvaukseen, on eläin rauhoitettava kuvausta varten.


Rokotukset

Viranomaissuositusten mukaan koiran- ja kissanpennut rokotetaan 12 ja 16 viikon iässä. Erikoistapauksissa rokotuksia voidaan aikaistaa. Mikäli pentu on rokotushetkellä alle 8 viikon ikäinen, rokotus annetaan kolme kertaa normaalin kahden sijaan.

Koiran rokotussuositukset Eviran sivuilla >>
Kissan rokotussuositukset Eviran sivuilla >>
Kissaliiton rokotussuositukset >>


Sisätaudit

Panostamme klinikallamme eläinlääkärien jatkuvaan koulutukseen muun muassa pieneläinten
sisätautien osalta.

Laboratoriotutkimusten lisäksi olennaisessa osassa diagnostiikkaa ovat eri kuvantamismenetelmät
kuten ultraääni ja röntgen.

Haluamme varmistaa, että omistaja kokee saavansa tarvittavat neuvot ja tuen esimerkiksi parantumattomasti sairaan lemmikin hoidossa ja sairauden kontrolloinnissa.

Klinikallamme eläinlääkärit Anna Kúrten, Mimma Aromaa ja Heidi Pietilä ovat erityisesti suuntautuneet sisätautipotilaiden hoitoon. Eläinlääkäri Heidi Pietilä on perehtynyt erityisesti kissojen sairauksiin. Eläinlääkäri Mimma Aromaa tekee laajoja vatsaontelon ultraäänitutkimuksia.


Kirurgia

Klinikallamme on nykyaikainen nukutusvalvonta- ja inhalaatioanestesialaitteisto. Teemme mm. vatsaontelokirurgiaa ja ihon, silmän sekä korvan operaatioita. Yleisimpiä leikkauksia ovat sterilaatiot (kohdun ja munasarjojen poisto), kastraatiot (kivesten poisto) ja kasvainten poistot. Klinikallamme on myös erityisosaamista pehmytosakirurgiasta.

Tavanomaisimmissa leikkauksissa eläimen tulee olla ennen leikkausta vähintään 10 tuntia syömättä (vettä vapaasti). Koira on hyvä kävelyttää juuri ennen klinikalle tuloa, jotta se on tehnyt tarpeensa ennen leikkausta. Tarvittaessa lemmikki on hyvä pestä edellisenä päivänä. Kovin hiekkainen tai kurainen turkki hankaloittaa leikkausalueen puhdistusta ja lisää haavatulehduksen riskiä.

Klinikallamme perustason kirurgiaa tekevät kaikki eläinlääkärimme. Erityisosaamista pehmytosakirurgiasta löytyy klinikallamme eläinlääkäri Iris Rastaalta ja Milla Männistöltä.


Ortopedia

Klinikallamme suoritetaan Kennelliiton virallisia tutkimuksia kuten polvitarkastuksia ja röntgenkuvauksia. Klinikallamme hoidetaan ontuvia ja kroonisista kivuista kärsiviä potilaita, mutta emme tee ortopedisiä leikkauksia. Tarvittaessa konsultoimme ja ohjaamme potilaat jatkohoitoon alan erikoiseläinlääkärille.

Virallisia polvitarkastuksia tekevät eläinlääkärimme Anna Kúrten ja Iris Rastas.


Iho-, korva- ja silmäsairaudet

Klinikallamme hoidetaan päivittäin pieneläinten iho-, korva- ja silmäsairauksia. Tarvittaessa potilaat ohjataan jatkohoitoon alan erikoiseläinlääkärille.


Ultraäänitutkimukset

Klinikallamme on käytössä laajoihin vatsaontelon ultraäänitutkimuksiin soveltuva laitteisto. Tiineysultraäänitutkimus suoritetaan n. 28 vuorokautta oletetun astutuksen jälkeen. Laajoissa vatsaontelon ultraäänitutkimuksissa noin 12 tunnin paasto on suositeltavaa. Virtsateiden tutkimista varten on potilas hyvä pitää virtsaamatta muutaman tunnin ajan.

Erityisosaamista ultraäänitutkimuksista löytyy klinikallamme eläinlääkäri Mimma Aromaalta.


Viralliset tutkimukset

Teemme virallisia polvitutkimuksia, kävelytestejä sekä kyynär-, lonkka- ja selkäröntgenkuvauksia.

Tutustu tutkimuksiin Kennelliiton sivuilla >>

Sivuilta löydät myös rotukohtaiset erityisohjeet.